Ved årets sommerfest blev der uddelt årsmedaljer af både orkesterledelsen og musisk ledelse. Orkesterledelsen uddelte to medaljer, hvor medlemmet har ydet en særlig prisværdig social indsats i orkesteret.

Året ene medaljemodtager var Chris Jensen, 14, som har spillet tromme i to år. Chris fortæller:”Wow, det havde jeg ikke set komme. Jeg er meget glad for medaljen, men jeg havde slet ikke tænkt over, at jeg gjorde så meget i tamburkorpset, at jeg havde fortjent den.”
Chris blev specielt noteret for altid at møde frem med et smil, og bidrage til det gode fællesskab, hvor alle har det godt. “De siger jeg smiler hele tiden, og det vil jeg gøre mindst lige så meget i fremtiden. Det er jo ikke hverdag man vinder noget, så det er en rigtig dejlig måde at afslutte sæsonen på. Nu glæder jeg mig bare til vi skal igang igen efter sommerferien, slutter Chris Jensen.

Den anden modtager af orkesterledelsens pris var på ferie med familien, da medaljen blev uddelt ved sommerfesten, og Kenneth Jensen, 23, har igennem de seneste 13 år i orkesteret ydet en stor indsats i messing-afdelingen. Kenneth har været et forbillede for orkestrets andre medlemmer, når det kommer til performance og solidt fremmøde igennem mange år. Kenneth blev i lufthavnen fanget med denne kommentar: “Jeg vil sige tusind tak for at modtage denne pris. Jeg er meget glad for dette, særligt for den fine beskrivelse af hvorfor.Jeg har igennem årene lagt mange kræfter i vores messing-afdeling, og vil fortsat give konstruktiv kritik, når jeg ser det kan bruges. Men jeg vil altså også lige nævne, at ingen i korpset kunne være rykket så meget uden vores helt igennem fantastiske sammenhold.”

Musisk ledelse uddelte ligeledes to årsmedaljer, som bliver givet til medlemmer, som har ydet en særlig prisværdig indsats i sin egen udvikling på sit instrument, samt lagt en særlig indsats i sin instrumentgruppe.

Den første modtager var Melina Hennings, 17, som i løbet af året har skiftet instrument til trompet, har ydet en kæmpe indsats i løbet af året. Hun har haft solidt fremmøde, og altid lige givet den en ekstra skalle for at musikken blev perfekt på gaden. Melina fortæller om det at modtage medaljen: “Jeg synes, det var en super ide at indføre medaljerne, da folk kæmpede mere for at være en del af fællesskabet, men også i forhold til at udvikle sig musisk. Da der skulle udleveres medaljer, blev man da nervøs og spændt. Jeg ved da, at jeg har knoklet ekstra hårdt i år på at gøre mig umage og udvikle mig. Det var en rørende tale og da de kaldte mit navn, blev jeg meget overrasket og begejstret. Jeg var så glad for, at de kunne se, hvor hårdt jeg havde arbejdet, og følte mig meget værdsat. Jeg føler, at medaljerne vil gøre, at man yder en større indsats, fordi man bliver belønnet for alt det hårde arbejde.”

Melinas bror, Victor Hennings, 15, har ligeledes ydet en stor indsats igennem det seneste år på sin trompet. Victor har taget ansvar for sin instrumentgruppe, og igennem det sidste år udfordret sig selv på sit instrument, bare fordi man kan. Victor slutter denne rapportage med følgende kølige konstatering: “Det var fedt at få medaljen, da det viser, at jeg bidrager til Rosenholm Tamburkorps. Jeg kan godt lide at spille trompet, og at vide at folk synes jeg er god er selvfølgelig rart.”

Stort tillykke til alle fire medaljemodtagere.