Dorte H. Sørensen har modtaget LGFs fortjenstmedalje i bronze. Dorte fortæller: ”Jeg blev meget overrasket men også meget glad, da jeg for nogen tid siden blev spurgt af min orkesterleder, om jeg ville kunne droppe noget af Rosenholm Tamburkorps’ planlagte weekendtur og i stedet tage til Svendborg d. 11.marts 2017.
Rosenholm Tamburkorps havde indstillet mig til Landsgardeforeningens fortjenstmedalje i bronze, og jeg skulle have medaljen overrakt ved Landsgardeforeningens repræsentantskabsmøde.”

Om baggrunden for at blive indstillet til prisen fortæller Dorte:
”Jeg har været i musikspejder-verden siden jeg begyndte at spille som 8-årig og har, som følge af mine mange år som aktivt spillende, efterhånden modtaget en hel del årsnåle både lokalt og til DDS’ landsorkesterstævner. De årsnåle har jeg været forberedt på at modtage, for de havde alle en sammenhæng med at deltage aktivt i et bestemt tidsrum. Jeg har været glad for at modtage dem alle. Det har været dejligt at træde frem for at modtage dem og at bære dem fremover på uniformen.”

Medajlen skabte stor glade for Dorte, da hun modtog denne for hendes store arbejde i orkesteret:
”Den medalje, jeg nu har modtaget, er jeg blevet tildelt som en påskønnelse af “min aktive deltagelse på lokalt plan, tillige med en engageret indsats til fremme af Landsgardeforeningens børne- og ungdomsarbejde”. Jeg sætter stor pris på tamburkorpsets indstilling og vil glæde mig til at bære medaljen på min uniform sammen med mine årsnåle fremover.”

Dorte H. Sørensen har været en del af Rosenholm Tamburkorps i over 20 år, hvor hun har stået for ledelsen af orkesteret i en større årrække. Formand Hans Hennings udtaler: “Dorte har igennem 20 år leveret en kæmpe indsats for vores forening, og dette skal hun have en stor tak for. Det er også grunden til, at bestyrelsen valgte at indstille hende til Landsgarderforeningens fortjenstmedalje af bronze. For os er de frivilliges indsatser grundpillen for driften af et orkester som vores, og derfor er det også vigtigt at få sagt ordentligt tak.”

Dorte blev indstillet til modtagelsen af Landsgarderforeningens fortjenstmedalje af bronze med følgende begrundelse:
”Dorte H. Sørensen har igennem 20 år været en del af Rosenholm Tamburkorps, og inden da endnu flere, i andre marchorkestre. Hendes utrættelige engagement og indlevelse i både undervisning og som en del af den daglige ledelse af orkesteret igennem mange år, er ubeskrivelig. Dorte har igennem mange år stået for undervisningen af vores nye medlemmer, hvor hun med sit rolige væsen giver alle en god start i orkesteret. Hendes rolige væsen og store erfaring for, hvad der virker, og formodentlig ikke gør, har gjort hende til en leder, som man lytter til. Hun nyder på nuværende tidspunkt sit otium fra både leder- og instruktørrollen i orkestret, hvor hun hygger om alle i orkesteret. Det har altid været vigtigt for Dorte, at alle er med, både når der skulle læres figurer i tattooshowet, og om aftenen til et brætspil. Dorte er svær at bringe ud af fatning, og har altid det kølige overblik, samtidig med at hun altid er klar med omsorg og en lille godnathistorie på vores ture. Vi er alle glade for Dortes fortsatte bidrag til orkestrets fremdrift, selvom hun nu har trukket sig mere i baggrunden for yngre kræfter.
Derfor er Dorte H. Sørensen en meget værdig modtager af LGF’s Fortjenstmedalje 2017.”