Efter 25 års jubilæet sidste år har Rosenholm Tamburkorps ved den netop afholdte sommerfest hædret de første fire æresmedlemmer i foreningens historie. De frivillige i en musikforening som Rosenholm Tamburkorps er altafgørende for en løbende udvikling og ikke mindst den daglige drift året rundt.

 

Orkestrets stifter

Peter Sand, tidligere kendt som Peter Klausen var som foreningens første musiske leder med til at lægge grobunden for det orkester der den dag i dag huserer i Syddjurs Kommune. Peter Sand var igennem 16 år arkitekten bag Rosenholm Tamburkorps i bybilledet med sjove og skæve hvervningsaktiviteter og flotte optrædener på gader og stræder.

 

Kvinden med det altid kølige overblik

Dorte H. Sørensen var i foråret 2017 modtager af Landsgarderforeningens fortjenstmedalje for sin mangeårige indsats i Rosenholm Tamburkorps. Dorte har igennem mange år stået for undervisningen af de nyeste medlemmer, hvor hendes ro har givet alle medlemmer en god start i orkestret. Ligeledes har Dorte i en årrække været en del af orkestrets ledelse og været med til at drive orkestret frem.

 

Fremad skal det gå

Jens Munk-Poulsen modtog ved Syddjurs Award 2017 Kulturprisen for sit store udviklingsarbejde i de seneste år. Det både være sig det sociale liv i orkestret, men ikke mindst også fokus på den musikalske udvikling. Jens en finger med i alt fra den musiske ledelse, instruktion, bestyrelsesarbejde og fondssøgning. Det store engagement og vedholdenhed er nødvendigt for at en forening som Rosenholm Tamburkorps kan følge med nutidens fritidsliv.

 

Forældrehjælpen er guld

En frivillig forening beror ikke kun på engagement fra de spillende medlemmer, men også forældreopbakningen er afgørende for at tingene kan fungere. Det er Klaus Andersen og Charlotte Helmsby et lysende eksempel på. Med en mangeårig indsats med hjælp til alt fra tombolaen, mad- og nattevagt på weekendture, uniformer og fotograf har de givet deres store bidrag til Rosenholm Tamburkorps.