”Alberte var kun 6 år gammel, da hun første gang fortalte, at hun gerne ville spille i Rosenholm Tamburkorps. Det var en kold vinterdag dag, da tamburkorpset fulgte julemanden rundt i byen. Sidste år var hun endelig gammel nok til at komme med,” fortæller Merete Mølgaard Jensen, mor til Alberte på 9 år i Rosenholm Tamburkorps.

Alberte startede sidste år i Rosenholm Tamburkorps, hvor hun startede på baryton, men i løbet af året blev forelsket i basunen. Her har hun lagt mange timer i at blive dygtig og spiller allerede med på næsten halvdelen af numrene i orkestret.

Merete fortæller, at det er vigtigt for hende som forældre, at hun kan sende sit barn til en fritidsinteresse, som man ikke selv behøver at have evner indenfor. Det kan man i Rosenholm Tamburkorps. Her behøver forældrene ikke hjælpe med selve øvningen af toner og rytmer, men der er stadigvæk en forpligtelse til at få øvet sig hjemme. ”Alberte finder selv musiknumrene på computeren og så øver hun selv. Det er jo sjovt at finde det musik, som man også hører i radioen,” fortæller Merete.

En af de store oplevelser i løbet af det første år i Rosenholm Tamburkorps, var til den årlige generalforsamling. Her skulle Alberte i uniform for første gang. Dagen var ventet med meget spænding, og det var stort at stille sig op foran alle de andre i sin nye uniform. Det betød nemlig at Alberte nu var klar til at komme med ud at spille med resten af orkestret. Merete beretter, ”Det at alle har en betydning og forpligtelse i sammenspillet med resten af orkestret, selv når man er den yngste, er en vigtig lektie. Man får meget ros og dermed stor selvtillid, hvilket betyder meget, når man bare er 9 år som Alberte.”